Sastojci:
1/2 šolje kokosovog ulja,
6 čehna buhelog luka,
1 kašika isheckanog đumbira,
1 crni luk, isjeckan,
1/2 šolje isječenih badema,
2 kašike kurkume u prahu,
2 kašike kari praha,
2 crvene paprike, grubo isjeckane sa sjemenkama,
1 kg batata, oljušten i isjeckan,
2 lovorova lista,
6 šolja supe od povrća,
so i crni biber.
Priprema:
U veću šerpu sipajte kokosovo ulje, bijeli luk, đumbir, crni luk, bademe, kurkumu i kari. Sve dobro izmiješajte, pa dinstajte na umjerenoj vatri dok sastojci ne omekšaju (oko 5 minuta).
Dodajte papriku, batat, lovorov list, a zatim sipajte supu od kuhanog povrća da sve prekrije. Ostavite da se krčka, smanjite temperaturu i poklopite. Kuhajte na blagoj vatri oko 30 minuta dok batat ne omekša.
Izvadite lovorov list iz čorbe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smjesu. Vratite lovorov list nazad i kuhajte još 15 minuta. Začinite po ukusu sa soli i biberom.