CRNOGORAC UHAPŠEN PRI IZLASKU IZ BIH, POKUŠAO PROKRIJUMČARITI 55 KILOGRAMA MARIHUANE

Službenici Jedinice Granične policije Bosanska Gradiška danas su spriječili krijumčarenje više od 55 kilograma marihuane.

Ovaj narkotik je otkriven tokom detaljne granične kontrole kombija Fiat Ducato crnogorskih registarskih oznaka i to na izlasku iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Korištenjem specijalističke opreme, donirane od Njemačke, službenici su u stranicama navedenog vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa marihuane oblijepljenih prozirnom folijom.

Kako je navedneo, o ovom slučaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine i sudija za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine, prema čijim naredbama su uhapšeni vozač Fiata, državljanina Crne Gore te izvršen pretres vozila.

  • Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘neovlašten promet opojnim drogama’, državljanin Crne Gore bit će predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine – ukazali su iz Granične policije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ SCHMIDTA OKARAKTERISAO KAO ‘KOLONIJALNOG GOSPODARA’

0
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je dao intervju za hrvatsku televiziju RTL, gdje je, između ostalog komentarisao i posljednji potez visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona.