Naime, poznati šef otkrio je 100 osnovnih trikova koje morate znati u kuhinji, a među njima i ovaj.
- Tjestenina je savršeno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, no lako ju je skuhati nedovoljno ili prekuhati. Evo kako je skuhati kako treba – rekao je na početku.
Započeo je ulivanjem vode u veliki lonac kako bi “osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha”, a nakon toga je u vodu ubacio prstohvat soli i dosta ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Remzi je dodao da morate pričekati da voda proključa jer ona miješa tjesteninu.
Ako kuhate dužu tjesteninu, šef savjetuje da jedan kraj stavite u lonac i pričekate da omekša, a nakon toga potopite i drugi kraj kako bi se skuhao.
Uključite tajmer i namjestite ga na vrijeme koje piše na povanju tjestenine, a s jednim komadićem provjerite je li dobro kuhana, ali pod prstima. Nakon toga ocijedio je tjesteninu, posolio, dodao kašiku maslinovog ulja i sve promiješao.