DA LI STE PROBALI PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM? MNOGI VOLE OVO JELO, NE MOŽETE PRESTATI DA IH JEDETE

Jeste li pripremali paprike punjene rendanim kupusom? Evo načina.     

 

Potrebno je:

1,5 kg kupusa

15-20 malih paprika

150 grama soli

150 gr šećera

500 ml alkoholnog sirećeta 9%

1,5 l vode

malo ljute paprike;

list celera; biber u zrnu.

Priprema:

Kupus izrendati, posoliti malo pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 min. Papriku oprati i izvaditi sjeme. Kupus cijediti rukama i puniti paprike. Papriku možete da zatvorite i sa zelenim paradajzom, ali i ne morate. Redati u oprane tegle, a između staviti ljute papričice. Ubaciti list celera i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode, pa dodati 500 ml sirećeta, so i šećer i izmiješati da se istopi. Staviti plastične pritiskače i naliti papriku, zatvoriti metalnim poklopcima.

Način, broj 1.: Staviti u rernu uključenu na 90 stepeni C, ostaviti 10ak minuta pa isključiti rernu i ostaviti dok se tegle ne ohlade.

Način broj 2.: Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervansa i sa tim naliti poivrće pa dobro zatvoriti.

Način broj 3.: U tegle staviti prutove rena i naliti vodu. Ništa ne treba dodavati, ali treba nadgledati tegle poslije 3-4 nedelje. Čuvati obavezno u hladnoj i mračnoj prostoriji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE