DA LI STE PROBALI TUFAHIJE S RIBIZLAMA?

Tufahije se s pravom nazivaju kraljicom među kolačima, bar kad se o bosanskoj kuhinji radi. Idealan desert za sve prilike.

Sastojci:

    4 Jabuke

    4 kašike Fruktoza

    1 kašika Mljeveni orasi

    4 kašike Slatko vrhnje

    1 Limun

    10 g Vanilin šećer bio

    50 g Ribizle

Priprema:

Jabuke ogulite, očistite i izdubite im sredinu.

Prokuhajte ih u zaslađenoj vodi s jednim limunom izrezanim na ploške, a kada su kuhane izvadite ih i ocijedite.

Složite ih u lim za pečenje. U vodu u kojoj su se kuhale dodajte ostatak fruktoze da se dobro ukuha poput sirupa.

Zatim sve izmiješajte s orasima, vrhnjem i vanilin šećerom.

Smjesom napunite izdubljene jabuke i zapecite u pećnici, a kada su gotove ukrasite ih po vrhu s ribizlama.

Zahtjevnost: Lagano

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.