DANA WHITE JE KHABIBU PONUDIO MEGABORBU. EVO ŠTO MU JE RUS ODGOVORIO

Khabib Nurmagomedov je u razgovoru za MMA Junkie otkrio kako mu je šef UFC-a Dana White ponudio megaborbu kako bi ga izvukao iz penzije.

Rus je u oktobru prošle godine u penziju otišao s omjerom 29-0 nakon što je pobijedio Justina Gaethjea.

Nurmagomedov je odmah nakon borbe rekao da je majci obećao da se više neće boriti nakon što mu je preminuo otac. UFC mu je ponudio borbu s 40-godišnjim Georgesom St-Pierreom, koji je također u penziji, a smatra ga se jednim od najboljih boraca svih vremena.

  • Dana mi je poslao poruku i rekao mi da se Georges želi boriti sa mnom. Rekao sam mu da mu ne mogu pomoći jer sam završio karijeru i da je St-Pierre također u penziji. Pustite tog čovjeka da ostane legenda. Ima 40 godina i ne razumijem zašto bi se on opet trebao boriti. Mislim da ima i dovoljno novca. Što se mene tiče, ja sam definitivno gotov”, rekao je Khabib i dodao:

“Ja imam tek 32 godine i ovakve priče će se potezati sljedećih sedam ili osam godina, budući da su borci najbolji u kasnim tridesetima.”

St-Pierre je triput bio UFC-ov prvak u velter kategoriji te se s titulom penzionisao 2013. godine. U ring se vratio četiri godine kasnije, kad je u borbi za naslov prvaka u srednjoj kategoriji pobijedio Michaela Bispinga, što mu je bila posljednja borba u karijeri.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE