DANAS ĆE BITI POZNAT SASTAV ZA MEČEVE LIGE NACIJA

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević danas će objaviti spisak kandidata za prva dva meča Lige nacija protiv Italije i Poljske.

Zbog već dobro poznate epidemiološke situacije, imena fudbalera s kojima će Bajević otvoriti drugu sezonu najnovijeg UEFA-inog takmičenja bit će objavljena na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a kako je to ranije najavljeno spisak bi trebao biti ozvaničen najkasnije do 9.30 sati.

Iz Saveza su u petak predstavnike medija obavijestili da će nakon objave spiska imati priliku da svoja pitanja selektoru postave putem e-maila, a Bajević će na njih odgovarati od 12 sati na zvaničnom YouTube kanalu FSBiH.

Do Bajevićevog zvaničnog debija na klupi Zmajeva, koji je odgodila pandemija koronavirusa, ostalo je manje od 20 dana, a meč protiv Italije na stadionu “Artemio Franchi” u Firenci na rasporedu je 4. septembra, dok će tri dana kasnije najbolji fudbaleri naše zemlje u Zenici ugostiti Poljsku.

Podsjećanja radi, Bajevićev spisak za odgođeni baraž za Evropsko prvenstvo brojao je 29 imena. Na njemu su se nalaziili: Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Vedran Kjosevski, Asmir Begović (golmani), Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Marko Mihojević, Darko Todorović, Bojan Nastić, Eldar Ćivić, Zoran Kvržić (Kayserispor), Siniša Saničanin, Branimir Cipetić (odbrana), Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Haris Duljević, Amer Gojak, Deni Milošević, Stjepan Lončar, Amar Rahmanović, Anel Šabanadžović (vezni red), Edin Džeko, Edin Višća, Armin Hodžić, Smail Prevljak, Luka Menalo i Miroslav Stevanović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JOŠ JEDAN IZUZETNO JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN, IMA POVRIJEĐENIH

0
Najmanje devet osoba je povrijeđeno u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je kasno u srijedu pogodio široko područje zapadnog Japana, a nije bilo upozorenja na cunami.