DANAS ISPLATA SVIH BORAČKIH NAKNADA

Federalno ministarstvo finansija danas je povuklo novac za isplatu naknada boračkoj populaciji i on će biti doznačen bankama prema krajnjim korisnicima.

Nakon što je Vlada FBiH obavijestila javnost da će naknade boračkoj populaciji biti i ovaj mjesec bez umanjenja i kašnjenja, danas je izvršena uplata prema bankama svim korisnicima. U zavisnosti od operativnosti banaka korisnici će sredstva moći podići danas iza 12 sati ili sutra, kada bi trebala biti doznačena na sve račune.

Ovim povodom ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je kazao da je ovo čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije našeg društva a posebno uz branioce i članove njihovih porodica.

  • Mi smo prošle sedmice najavili da ćemo učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji i evo drago mi je da je danas isplata svih naknada borcima, a riječ je o ličnim i porodičnim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim braniocima za čije namjene je ukupno osigurano 26.316.755,64 KM. To znači da će za mjesec mart naknade dobiti 102.507 boračkih porodica, i to 83.589 korisnika ličnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 demobiliziranih branilaca – kazao je Bukvarević, saopćio je njegov Kabinet, prenosi Faktor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE