DANAS SKUP PODRŠKE NARODU PALESTINE: EVO KAKO MOŽEMO POMOĆI STRADALOM STANOVNIŠTVU

U Sarajevuće danas biti održan skup podrške palestinskom narodu.

Skup organizuje Palestinska zajednica u BiH na platou preko puta Vijećnice, sa početkom u 11:00 sati.

  • Skup će biti održan povodom nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze, te svakodnevnih napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i u Jerusalemu – naveli su iz ove organizacije.

U skupu učestvuju i Udruženje Bosanskohercegovačko – palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport AKOS i Udruženje “Mladi muslimani”.

Iz Palestinske zajednice obavještavaju građane također da je Udruženje pokrenulo i humanitarni broj “090 292 006” putem kojeg građani BiH mogu donirati 3KM za pomoć palestinskom narodu.

Novac je moguće donirati i direktno uplatom na žiro račun BBI Banke (141-311-53200039-07), primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu“.

U 11-dnevnom konfliktu ubijeno je više od 250 ljudi, među kojima su djeca i žene. Više od 100.000 ljudi je raseljeno. Primirje je nastupilo prije dva dana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE