DAO JE JEDNO OBEĆANJE: TVORAC BROJNIH BEŠLIĆEVIH HITOVA MIRKO ŠENKOVSKI GERONIMO NAJAVIO VELIKI PROJEKAT

Halid Bešlić je odličnim koncertom oduševio publiku u krcatoj sarajevskoj Zetri.

Kolege pjevači i muzičari čestitali su legendarnom pjevaču i njegovim saradnicima na istinskom spektaklu.

Ponosni na ovaj koncert mogu biti i autori Halidovih hitova Mirko Šenkovski Geronimo, Nazif Gljiva, Dino Muharemović… I oni su dobili veliki broj čestitki u VIP prostoru dok su uživali u svakoj pjesmi legende narodne muzike.

Mirko Šenkovski Geronimo nije krio oduševljenje nakon što se na repertoaru našlo čak šest njegovih pjesama: “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Čardak”, “Taman je”, “Romanija”, “Lavanda” i “Sevdah da se dogodi”.

  • Publika ih je sve horski ispratila i zaista me ta noć ispunila ponosom i, moram priznati, emocijama. Nisam iskreno ništa manje ni očekivao od Halida i njegovog sjajnog benda i divne sarajevske publike. Nedavno je isto bilo veličanstveno u zagrebačkoj Areni. Moram pohvaliti i organizaciju koncerata i u Sarajevu i u Zagrebu koji su bili na vrhunskom nivou, od bine do zvuka i jedne pozitivne atmosfere koju uvijek vuče ta Halidova harizma i dobra i topla energija koja se presijava na publiku. Čestitke svima, od menadžera do svih izvođača koji su nastupali – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Vlasnik brojnih hitova, koji je, pored Bešlića, pisao za “Crvenu jabuku”, Hanku Paldum, Enesa Begovića i mnogo drugih pjevača, vratio se obavezama na projektu „Geronimo Music“.

  • Na tom projektu radimo već dvije godine i, evo, uskoro izlazi i u fizičkom obliku kao CD, koji je lijepo imati bez obzira što digitalne platforme preuzimaju primat u diskografiji. I na tom projektu ugostio sam sjajne umjetnice i umjetnike i glasove koji su mi na neki način inspiracija. Ovaj projekat prate Grand produkcija i Croatia Records, a već sljedeći projekat koji smo krenuli raditi povjerio sam Hayat produkciji, a on će takođe biti ispunjen regionalnim zvijezdama. Moj tim i ja vrijedno spremamo nove pjesme i do kraja godine pripremamo još puno iznenađenja o kojima za sada ne bih govorio javno. Samo obećavamo da ćemo ostati na nivou na kojem su nas ljudi već navikli slušati – kaže Šenkovski.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.