DAVOR NEĆE BITI NA LISTI PRAVDA ZA DAVIDA, IMAT ĆE KANDIDATE ZA SKUPŠTINU I GRADONAČELNIKA BANJA LUKE

Nova politička stranka koju osniva grupa Pravda za Davida imaće svoju listu kandidata za poslanike u Skupštini Grada Banja Luka. Nastupat će samostalno jer ne vjeruju aktuelnim političarima, a možda će imati i kandidata za gradonačelnika.

Ozren Perduv nije želio otkriti plan rada ove stranke, ali je poručio da im je glavni cilj deprivatizacija institucija.

  •  Iscrpljeni su svi drugi mehanizmi. Dodatnom borbom na političkom frontu možemo se izboriti za jednu vrstu zaštite za porodicu Dragičević i ljude oko njih. Ko ovdje trpi posljedice? Prošlo je 600 dana, a nemamo podataka o tome šta se momku desilo i ko je odgovoran, ali se zato traži odgovornost s druge strane. Sudi se roditeljima i sada počinje serija suđenja ljudima koji su uz roditelje. Ne vidimo drugi izlaz. Bez deprivatizacije institucija nema nikakvog napretka, jer to je razlog zbog kojeg se nalazimo u ovom stanju. Pojedinci su sebi dali za pravo da upravljaju policijom, tužilaštvom, medijima… – rekao je Perduv.

Otac ubijenog Davida Davor Dragičević neće biti na listama Opštih izbora 2020. godine, ali ima ambicije da bude potencijalni kandidat na nekoj od lista za parlamentarne izbore 2022. godine. Ranije je u razgovoru s poslanikom Narodne skupštine Republike Srpske Nebojšom Vukanovićem najavio povratak u Banja Luku kazavši kako rade na pripremama uz obećanje da će riješiti ovaj slučaj.

Iz grupe Pravda za Davida ponovili su kako ih ne zanimaju funkcije, direktorske pozicije, upravni odbori i slično, već suštinske promjene

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.