DENIS ZVIZDIĆ ZVANIČNO NAPUSTIO SDA

Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom.

Zvizdić, inače član Kolegija Parlamentarne skupštine BiH i dugogodišnji visokopozicionari kadar SDA, od lokalnih izbora koji su održani u novembru prošle godine javno je iskazivao nezadovoljstvo stanjem u stranci te pozivao na korjenite reforme.

Za sada nije poznato da li će se Zvizdić priključiti drugoj stranci ili će neko vrijeme biti solo igrač, ali je sigurno da će nastaviti političku karijeru.

  • Već mjesecima, tačnije od lokalnih izbora apelujem i predlažem, ukazujem na neophodnost kvalitativnih, kadrovskih i koncepcijskih promjena na nivou općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA tamo gdje nije ostvaren dobar izborni rezultat … Zbog toga sam predložio da uđemo u fazu meritokratskih, a ne partitokratskih imenovanja, odnosno osvježivanja, rekonstrukcije općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA – kazao je Zvizdić ranijem intervjuu za Klix.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

RODITELJSKA KUĆA U TUZLI OD SUTRA NA RASPOLAGANJU RODITELJIMA I DJECI...

0
Roditeljska kuća u krugu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli, kojom upravlja Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, sutra će biti otvorena uz prigodnu svečanost u okviru manifestacije „Dani vakufa 2024“, koju Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH tradicionalno organizira već 12. godinu zaredom.