DESET OSJEĆAJA KRIVICE SA KOJIMA ŽIVI SVAKA ŽENA

Prema posljednjim istraživanjima, 96 posto žena osjeti krivicu bar jednom u toku dana, što ima loš utjecaj na njihovo zdravlje.

– Ukoliko se osjećate krivim što ne radite dovoljno da bi vaš partner bio sretan, onda biste trebali napraviti raspored i tako isplanirati vrijeme koje ćete odvojiti jedno za drugo.

– Ponekad se desi da, bez obzira na sve pripreme, ipak negdje zakasnimo. I to može izazvati osjećaj krivice. Međutim, u takvim trenucima treba na najbolji mogući način iskoristiti vrijeme. Napišite listu za kupovinu ili ponovite ono što trebate reći na poslovnom sastanku.

Ilustracija

– Mnoge žene su izjavile da bi voljele prirediti savršenu večeru, ali da često ne mogu ispuniti vlastite standarde. To proizilazi iz činjenice da ljudi imaju potrebu uvijek biti savršeni. Onog trenutka kada prihvatite da niste savršeni, veliki dio pritiska nestaje. Priredite večeru, ali to uradite na svoj način.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAŠTO SE VLADA CRNE GORE KOLEBA DA POSTANE KOSPONZOR REZOLUCIJE O...

0
Vlada Crne Gore se koleba po pitanju kosponzorstva Rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, iako je to pitanje poštenog odnosa prema prošlosti i odgovornosti prema onome što se desilo, ocijenila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić.