DETALJI EKSPLOZIJE U SUSJEDSTVU: OŠTETIO VIŠE VOZILA PA I SAM TEŠKO STRADAO

U četvrtak rano ujutro u zagrebačkoj četvrti Stenjevac odjeknula je snažna eksplozija, u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Kako je policija odmah posumnjala, povrijeđena osoba ujedno je i osoba koja je napravu aktivirala. Danas su objavili detalje.

  • Službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjom muškom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela ‘Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari’ i ‘Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom'”, piše policija.
Ilustracija

Bombu bacio na Smarta

  • Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 9. septembra 2021. godine oko 2:15 osumnjičeni došao do osobnog automobila marke Smart ForTwo zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu 47-godišnjaka, koji je bio parkiran u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici. Pritom je donio ručnu bombu modela BRM koju je posjedovao, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno, s ciljem da dovede u opasnost živote i imovinu. Navedenu bombu je aktivirao izvukavši osigurač te je bombu bacio pod osobni automobil marke Smart, nakon čega se dao u bijeg trčeći Stenjevečkom ulicom u smjeru istoka”, piše policija.

Oštetio više vozila pa i sam teško stradao

No, osim što je oštetio nekoliko automobila, mladić je i sam stradao.

  • Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja podvozja vozila marke Smart, prednjeg vjetrobranskog stakla te oštećenja pneumatika vozila, oštećenja vozila marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena stražnja lijeva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je probušen zadnji desni pneumatik, te oštećenja vozila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena stražnja desna strana karoserije”, piše policija.

Pa dodaju.

  • Tokom provođenja kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da je osumnjičeni povrijeđen prilikom bijega od same eksplozije. Ljekarska pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško povrijeđen.”

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je poseban izvještaj.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.