DETALJI HAPŠENJA BRKOVIĆA: KIK-BOKSER PAO NA GRANICI U AUTOBUSU IZ DORTMUNDA

Luka Brković, osumnjičen u okviru akcije "Kodeks", za kojim se tragalo zbog sumnje da se bavio neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, uhapšen je na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

On je uhapšen u petak u 5.35 sati na ulazu u BiH, a bio je putnik u autobusu na liniji Dortmund – Neum.

  • Izvršenim graničnim provjerama nad državljaninom BiH L.B. utvrđeno je da su za navedenom osobom raspisane dvije aktivne potrage i to: Okružni sud Banja Luka, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, s mjerom postupka lišiti slobode, kao i od strane MUP-a Republike Srpske PU Banja Luka, zbog istog krivičnog djela, s mjerom postupka lišiti slobode. Na osnovu navedenih potraga, pripadnici granične policije Bosanska Gradiška su ga lišili slobode i predali u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banjaluka – potvrdili su “Nezavisnim novinama” iz Granične policije BiH.

On je u petak kada je uhapšen smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banja Luka jer mu je ranije, zajedno sa još sedam uhapšenih Banjalučana, određen jednomjesečni pritvor.

Brković je bio nedostupan organima gonjenja od 6. decembra kada je i realizovana akcija usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga

  • L.B. lišeno je slobode po osnovu rješenja Okružnog suda u Banja Luci, kojim je tom licu određen pritvor – rekli su iz banjalučkog Okružnog suda.

Podsjećamo, ranije su pritvoreni Banjalučani: Milorad Vuković zvani Luis (42), Filip Bojić (28), Petar Marjanović (26), Vladimir Zečić (22), Aljoša Marić (26), Saša Mirković (26) i Goran Đurica (42).

Svi osumnjičeni se terete da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, odnosno da su oko dvije godine dilovali drogu na području Banja Luke.

Brković je, inače, bivši šampion BiH u kik boksu, a i ranije je takođe povezivan sa drogom, ali je za medije svojevremano pričao da se pronašao u sportu i tako prevazišao probleme sa njom.

U akciji “Kodeks” je, podsjećamo, pronađeno 2,1 kilograma marihuane i 260 grama kokaina, a riječ je bilo o šestomjesečnoj zajedničkoj akciji Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Policijske uprave Banja Luka.

Grupa se tereti da su od početka 2020. godine do hapšenja nabavljali i prodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banja Luke.

U okviru akcije su bili izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banja Luke, a osim narkotika pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Takođe, pronađene su gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Većina osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.