DETALJI HAPŠENJA ŠKALJARACA: ULICE JAHORINE BLOKIRANE ZBOG OPASNIH KRIMINALACA

U velikoj akciji pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo juče su na Jahorini uhapšeni Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća svi iz Cetinja.

Izvor Srpskinfo otkriva sve detalje, kako je teklo hapšenje ovih opasnih kriminalaca iz Crne Gore.

  • Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i provjerama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, poslije koje je uslijedilo hapšenje pomenute trojke – ističe naš sagovornik.

On je pojasnio da je policija odlučila da svu trojicu zajedno uhapse zbog njihove moguće povezanosti sa krivičnim djelima oko droge i oružje, ali i zbog toga što se radi o opasnim osobama povezanim sa jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

  • Ubrzo je policija došla do informacije da su njih trojica u automobilima i organizovano je hapšenje. Nakon što su dobili informacije da su Kršić, Roganović i Sjekloća u pokretu, pokrenuta je akcija hapšenja – otkriva naš sagovornik.

Policija je zatim blokirala ulice na Jahorini i zaustavila je „golf 5“ u kojem je buio Kršić i „golf 7“ u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća.

  • Zatim su oni i vozilo pretreseni, kao i apartman u jednom hotelu u kojem su boravili. Nakon pretresa svi su uhapšeni – ističe izvor Srpskainfo.

Dodaje da je najopasniji među njima bio Kršić, za kojim su u jednom trenutku bile raspisane čak tri crvene Interpolove potjernice zbog razbojništava i drugih krivičnih djela u Srbiji i Visbadenu.

  • Također je utvrđeno da je ova osoba odslužila i više zatvorskih kazni u raznim evropskim zemljama – dodao je izvor Srpskainfo.

U akciji hapšenja Škaljaraca učestvovao je veliki broj policajaca, ali i onih koji su bili naoružani dugim cijevima, piše Srpskainfo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA: NIKŠIĆ VEČERAO ALI GA NEMA U...

0
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Mostaru, gdje je sinoć bio na radnoj večeri sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.