DETALJI JEZIVE LIKVIDACIJE KOTORANINA: ČIM JE SJEO S DJECOM U AUTO UBICA MU JE PUCAO U GLAVU, POČELA JE VRISKA

Sumnja se da je Marka Vukovića (41) pred djecom usmrtio plaćeni ubica i to zbog poslova sa narkoticima.

Kotoranin Marko Vuković (41), koji je u petak oko 18.30 brutalno likvidiran ispred svoje troje maloljetne djece, najvjerovatnije je žrtva profesionalnog i plaćenog ubice, a istraga njegovog smaknuća usmjerena je i na šverc kokaina.

Kako objašnjava izvor Kurira, istraga surove likvidacije, koja se desila na parkingu ispred OŠ „Borislav Pekić“ u Ulici Danila Lekića Španca na Bežanijskoj kosi u Beogradu, vodi se u više pravaca, a jedan od ključnih tragova je trgovina narkoticima, u koju je ubijeni Vuković navodno bio umiješan.

  • Sumnja se da je Vuković, koji je bio pomorac, učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i to tako što je bio dio posade prekookeanskih brodova. Njegovo umjeće u upravljanju plovilima je bilo nevjerovatno, pa su ga razne kriminalne grupe angažovale da za njih prevozi tone narkotika – kaže izvor i nastavlja:
  • Iako Vuković navodno nije pripadao nijednom kriminalnom klanu, pa ni škaljarskom, ni kavačkom, poznavao je dosta ljudi iz tog miljea i zahvaljujući svom pomorskom poslu i umijeću, počeo je da radi prljav posao. Sumnja se da je radio za više grupa. Postoji mogućnost da se nekome zbog toga zamjerio i da je zato platio glavom.

Naš izvor kaže da je Vuković 2014. napustio Crnu Goru, te da je neko vrijeme živio u Belgiji. – U Srbiju se relativno skoro doselio i otvorio je firmu. Provjerava se da li je novac stečen švercom droge ubacio u legalne tokove, kao i koji su njegovi kontakti i da li mu je neko prijetio – dodaje izvor.

Inspektori su i juče bili na mjestu likvidacije i prikupljali tragove. Zasad je izvjesno da je ubica čekao žrtvu, možda čak i u školskom dvorištu, i da je na Vukovića ispalio više od devet hitaca.

  • Vuković je došao do škole da pokupi dvije kćerke. Jedna ide u šesti razred, a druga u treći. U kolima je bio i njegov sin (5). Ubica je sačekao da žrtva sjedne u BMW X5, a onda mu je prišao s leđa i kroz vozačev prozor mu pucao u glavu. Djeca koja su sjedela pozadi počela su da vrište, bila su van sebe. Ovakva surovost egzekutora se ne pamti – kaže sagovornik.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE