DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE: DOKTORICA OTKRILA OD ČEGA JE UMRLO DIJETE, REANIMIRALI GA 2 SATA

Dječaka od od 12 godina struja je udarila u stanu na Voždovcu, kada je pokušao da uključi punjač za telefon u produžni kabl.

Ova tragedija dogodila se jučer u 23 sata u Ulici Dragice Končar na Voždovcu, u Beogradu. Kako saznaje Kurir, dečakovi otac i majka bili su u stanu u trenutku tragedije. Kada su vidjeli da je dječak bez svijesti, odnijeli su ga kod komšije, koji je inače medicinski tehničar i živi u istoj zgradi na drugom spratu. On je odmah je pristupio reanimaciji, a ubrzo su stigle i ekipe Hitne pomoći.

Iako je reanimacija trajala dva sata, djetetu nije bilo spasa.

Kako je ispričala doktorica Ivana Stefanović iz Hitne pomoći u Beogradu do udara struje došlo, kako joj je prenijela načelnica smjene, prilikom uključivanja kompjutera ili telefona.

Kurir

Prema njenim riječima, tehničar u čijoj zgradi se desila ova tragedija je jedan od najboljih, vjerovalo se da će uspjeti da spasi dječaka, ali nažalost nije.

  • Ekipa se u Zavod vratila tek nešto prije 22 sata – navodi ona, koja je, također, potresena ovom nesrećom.

Na lice mjesta su izašle dvije ekipe Hitne pomoći.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: IZRAEL NAPAO IRAN

0
Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, objavio je ABC News, pozivajući se na američkog zvaničnika, dok je iranska novinska agencija Fars izvještava da je aktiviran sistem protuzračne odbrane u gradu Isfahanu.