DETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO BIH: OCA NASMRT IZUDARAO PUŠKOM PO GLAVI, PA JE ZAKOPAO U DVORIŠTU

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta, danas je određen pritvor Daliboru Jovičeviću, osumnjičenom za ubistvo njegovog oca Slavka Jovičevića.

Jednomjesečni pritvor određen mu je zbog opasnosti od bjekstva, potvrdio je sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović.

  • Sumnja se da je osumnjičeni u porodičnoj kući u kojoj je živio zajedno s majkom i ocem, u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom-automatskom puškom, ocu zadao više udaraca u predjelu glave, usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve – naveo je Beganović, prenosi Faktor.

Jovičević se također sumnjiči i za neovlašteno držanje automatske puške marke M70, koju je koristio za počinjenje ubistva, a kasnije je zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom.

  • Pošto je nakon bjekstva lišen slobode i jučer doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac ga je ispitao i odmah predložio nadležnom sudu da mu odredi pritvor, što je Osnovni sud na danas održanom ročištu prihvatio. Tužilaštvo, u saradnji s Policijom Distrikta, nastavlja istragu protiv njega za krivična djela ubistva na svirep način i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari – kazao je Beganović.

Ubistvo se, podsjećamo, dogodilo 12. februara u Brezovom polju u Brčkom. Nakon što je u kući pronađeno tijelo ubijenog Slavka (63), za njegovim sinom raspisana je potjernica.

On je uhapšen u noći sa srijede na četvrtak u Sarajevu i to nakon što je u KCUS-u zatražio ljekarsku pomoć.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE