DETALJI UBISTVA NINE IVANKOVIĆA: ŠTA JE SUNITA REKLA NA ISPITIVANJU U POLICIJI?

U toku je ispitivanje Sunite Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičene za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković na Buni kod Mostara.

Istragu ovog zločina, koji se desio jučer, provode službenici Sektora kriminalističke policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Mostaru. U međuvremenu je okončana obdukcija tijela ubijenog Ivankovića, no bez potrebnih popratnih vještačenja neće biti poznato više detalja.

  • Kada se odrade balistička vještačenja, DKT i DNA vještačenja, istražne i neophodne radnje, saslušavanje svjedoka, imat ćemo više informacija – kazala je postupajuća tužiteljica, uz napomenu da će osumnjičena biti predata Kantonalnom tužilaštvu tokom dana.

Hindić-Bošnjaković je Ivankovića navodno ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Dok je, navodno, bježala iz Vile Ivanković vidjela su je dva gosta koji su ubrzo i našli mrtvog Ivankovića, piše Faktor.

Pored tijela pronađen je i pištolj. Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, tokom bijega, pala je i povrijedila se te su joj noge u gipsu. Za Hindić-Bošnjaković, policija je tragala od petka. Policija je pretresla nekoliko lokacija u gradu, koje se dovode u vezu sa Hindić-Bošnjaković, naselje u kojem živi, te još nekoliko lokacija.

Hindić-Bošnjaković je često posjećivala objekat gdje je zločin počinjen. Ona se sinoć dobrovoljno predala policiji SBK koja ju je, po potjernici MUP-a HNK i uhapsila.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE