DF: POZIVAMO POŠTENI DIO SDP-A DA SE OČITUJE O AFERI PRANJA NOVCA

Demokratska fronta još jednom poziva nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca.

  • Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile informacije o saradnji subjekata koji se terete za pranje novca sa SDP-om BiH i HDZ-om BiH a u cilju umanjivanja šansi kandidata DF-a za člana Predsjedništva na zadnjim izborima (aktuelnog člana Predsjedništva) pozivamo i rukovodstvo SDP-a da se očituje o ovim navodima – saopćili su iz DF-a.

Navode da ne žele vjerovati da je politička opcija poput SDP-a bila spremna i da putem kriminalnih radnji u saradnji sa HDZ-om sprječi izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, i time “antidržavnoj osovini Čović – Dodik omogući realizaciju plana B odnosno preuzimanje političke većine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, što bi imalo nesagledive posljednice po NATO i evropski put Bosne i Hercegovine”.

  • Od savjesnih članova SDP-a očekujemo da traže odgovornost za takvo postupanje rukovodstva SDP-a BiH. Mi u DF-u još uvijek pamtimo maliciozna i energična prozivanja DF-a i predsjednika Komšića zbog afera unutar drugih stranaka, a sa kojima DF i predsjednik Komšić nemaju nikakvih dodirnih tačaka, stoga nas čudi šutnja poštenog dijela SDP-a, za kojeg smo uvjereni da nije uzimamo učešća u bilo kakvim antidržavnim i kriminalnim mahinacijama.

Od SDP-ovog partnera, odnosno od Naše stranke, ne očekujemo nikakvo očitovanje, jer je svim građanima Bosne i Hercegovine poznat slučaj „Falatar“. U tome smislu ne začuđuje nas ni šutnja desnog lidera „lijevih“ stranaka, Elmedina Konakovića – saopćeno je iz DF-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROTIV SARAJLIJA PODIGNUTA OPTUŽNICA: SUMNJA SE DA SU KRIJUMČARILI VIŠE OD...

0
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Naima Džaferovića (48) iz Sarajeva i još 4 osobe kojom se terete da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili više od 150 ilegalnih migranata.