DINSTANI GRAŠAK ZA RUČAK

Sastojci

500 g svježeg graška,

maslinovo ulje,

2 glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

so,

biber,

dimljena crvena paprika,

2 kašike krušnih mrvica,

1 kašika nasjeckanog peršuna,

500 g teletine.

Priprema:

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk te dodajte protisnuti bijeli luk. Zatim dodajte grašak, so, crvenu dimljenu papriku i oko 1,5 dl vode te poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  2. Krušne mrvice razmutite u vodi i umiješajte u bob te dinstajte još nekoliko minuta. Na samom kraju pospite peršunom.
  3. Na grill tavu stavite prethodno začinjeno meso i na laganoj vatri ispecite sa svih strana. Servirajte ga uz bob.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

USKORO ZAVRŠAVA VIŠEGODIŠNJA PATNJA DIJALIZNIH PACIJENATA IZ GORAŽDA

0
Ići svaki drugi dan na dijalizu, koja pacijente održava u životu, ali iscrpljuje i fizički i psihički, dovoljna je patnja za bubrežne bolesnike, a dodatno mučenje pacijentima iz Goražda predstavlja to što na dijalizu putuju i više od 200 kilometara.