DIREKTOR SARAJEVO FILM FESTIVALA POSJETIO GRAD NA NERETVI

Projekcijama filmova na otvorenom u južnoj industrijskoj zoni Mostara, u subotu je nastavljen mostarski Open Air program Sarajevo Film Festivala.

Grad na Neretvi u subotu je posjetio i direktor Festivala Mirsad Purivatra, kao i glumačka ekipa filma “Koncentriši se, baba” čijom je premijerom prije tri dana otvoren ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala.

  • Ako u Sarajevu nismo bili u mogućnosti praviti projekcije s publikom, onda je ovo u Mostaru najvažnija stvar koju radimo. Svaka prilika koju možemo uraditi da publika vidi film i reagira, da pokaže svoju reakciju, smijeh, zabrinutost, mora biti iskorištena, jer to je cilj filmske umjetnosti – poručio je tom prigodom Purivatra.

Organizatori podsjećaju da se mostarske projekcije održavaju na otvorenom uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, a broj gledatelja ograničen je na stotinu, javlja Fena.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.