DIREKTOR TVRDI DA ĆE BITI PLATE, RUDARI BEZ POTVRDE NE IZLAZE IZ JAME

Dok u Sarajevu u zgradi Vlade FbiH razgovaraju ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić i Sinan Husić, predsjednika Sindikata rudara FbiH, prema svemu sudeći, kako javlja naš reporter iz Zenice, uspješno je okončan današnji sastanak između direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića i direktora JP Elektroprivreda BiH Bajazita Jašarevića.

Dogovorene su aktivnosti na deblokadi računa RMU Zenica uslijed čega će biti ispoštovane obaveze prema zeničkim rudarima.

Ipak, rudari ne vjeruju da će situacija biti rješena dok ne vide pisemenu potvrdu toga. Dio rudara je ispred uprave rudnika, dio njih je u jamama. Direktor rudnika Vrškić je ušao sa predsjednikom sindikata Vardom da se dogovori sa rudarima.

Hayat

Međutim, oni neće napustiti jame dok napisemno ne dobiju potvrde o uplatama.  Rudari koji su ispred rudnika su razočarani. Kažu da je ovo udar na  njihove porodice.

Hayat

Ukoliko ne dođe do dogovora i rješenja ove situacije, najavljuju da će se i oni spustiti u jame, a dovesti i porodice ispred rudnika.

Kako javlja naša reporterka, Azra Hadžić, Elektroprivreda će kreditno zadužiti RMU Zenica sa 7 miliona KM, kako bi se riješila ova situacija. Ali, čeka se još jedna zvanična potvrda ove informacije, dok dirketor i predstavnici sindikata izađu iz rudnika.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.