DIREKTOR WHO: ZBOG OMIKRONA NE TREBA MIJENJATI POSTOJEĆE VAKCINE

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije Mike Ryan izjavio je danas da nema dokaza da je potrebno izmijeniti vakcine protiv Covid-19 kako bi se one prilagodile varijanti omikron.

Ryan je rekao da je u slučaju da bude potrebno, već u toku rad na specifičnim vakcinama za Omikron, prenio je Reuters.

  • Trenutno imamo veoma efikasne vakcine koje funkcionišu. Moramo da se usredsredimo na to da se one pravednije distribuiraju. Moramo da se usredsredimo na vakcinisanje ljudi koji su najviše ugroženi”, rekao je Ryan.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OSMANI: KOSOVO SE USAGLASILO SA DIJELOM AMERIČKOG PREDLOGA U VEZI SA...

0
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu izjavila da postoji saglasnost oko dijela američkog prijedloga u vezi sa pitanjem dinara.