DIRLJIV APEL, DVA PUTA PODIJEDIO TUMOR MOZGA I VIŠE NE MOŽE SAM: MOJE IME JE MILOŠ, TREBAM POMOĆ

Ćao, moje ime je Miloš Guteša. Imam 29 godina i do sada sam pobijedio tumor mozga dva puta. Za treći put, trebaće mi Vaša pomoć.

Ovim riječima građanima se obratio mladi Zrenjaninac, rođen 1990, koji se od 2013. godine bori sa karcinomom mozga.

Do sada je imao dvije operacije na otvorenom mozgu. Treća operacija nije prihvatljivo rješenje zbog veoma visokog rizika da će Miloš ostati paralizovan, piše Zrenjaninski.

Miloš je prvi put operisan kada je imao 23 godine, u Kliničkom centru Vojvodine, na Odjeljenju neurohirurgije, u Novom Sadu, gdje su mu uklonili tumor. Poslije prve operacije se oporavio i živio je zdrav život, bavio se sportom i nastavio da studira.

Tumor se vratio početkom 2019. godine i Miloš je drugi put operisan na istoj klinici u martu. Poslije te operacije, Miloš Guteša nije uspio da se oporavi, a tumor je počeo naglo da raste. U septembru se zbog čestih gubitaka svijesti ponovo našao u Kliničkom centru Vojvodine u borbi za život.

Rješenja poput hipertermije, protonskog zračenja i hemioterapije, zajedno sa imunoterapijom, kako tvrde doktori u Njemačkoj, jedino su rješenje da ovaj mladi čovjek preživi i nastavi život bez posljedica.

Ovaj Zrenjaninac se trenutno nalazi na liječenju u Frankfurtu, u medicinskoj ustanovi specijalizovanoj za naprednu medicinu. U ovom trenutku se čekaju rezultati testova koji bi trebalo da odrede dalji tok liječenja.

Budimo humani!

Humanitarna fondacija “Budi human” Aleksandra Šapića uključila se u akciju pomoći ovom mladom Zrenjanincu.

To možete da učinite i vi na jedan od sljedećih načina:

Slanjem SMS poruke: upišite 719 i pošaljite SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: upišite human719 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555295-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004273.3

IBAN: RS35160005400004273335

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Za Milošev život! Budimo humani!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.