DIRLJIVI SUSRET ŽENE I NJENIH LJUBIMACA: IZ BOLNIČKOG KREVETA OPROSTILA SE OD KONJA I DVA PSA

Dirljive fotografije iz engleskog grada Chestera prikazuju kako je neizlječivo bolesna žena dobila priliku da se iz bolničkog kreveta oprosti od svog konja i dva psa.

Jan Holman (68) iz Cheshirea provela je četiri sedmice u Hospicu of the Good Shephard u Chesteru, gdje su joj očajnički nedostajala dva njena dva psa Monty i Rowley, te konj Bob.

Osoblje je odlučilo da je iznenadi stavljajući njene ljubimce na spisak kako bi se Jan sastala sa njenim voljenim životinjama.

Iako Jan nije mogla ustati iz kreveta, rekla je da je toliko uzbuđena što je imala priliku vidjeti Boba još jednom.

Sestre su dovezle njen krevet do vrata terase, a tim iz farme Thornleigh Park Farm Stables, gdje je Bob u livreji, i uveli su ga u dvorište bolnice kako bi ga njegova vlasnica vidjela.

  • Do prije nekoliko sedmica još uvijek sam jahala Boba svaki dan i on je tako važan dio mog života, a jako mi je nedostajao. Znala sam da je posjeta mojih pasa moguća jer sam imali susjedu koja je prije nekoliko godina bila pacijent u bolnici i bilo nam je dopušteno dovesti pse da je posjete, ali jednostavno nisam očekivala da će mi ikada dati priliku da vidim Boba još jednom – kazala je.

Janin suprug Dennis, koji je s njom u braku 46 godina, rekao je: “Bilo je to takvo olakšanje kad su Jan premjestili u bolnicu u Chesteru. Uspjeli smo redovno dolaziti kod Jan”.

Međutim, nije ni slutio da će moći uvrstiti pse Montyja i Rowleyja i Janinog konja Boba na popis za posjetu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE