DIVAN PRIZOR IZ MEKKE: OSAM ČLANOVA PORODICE IZ BIH, ALLAHOVI GOSTI NA UMRI

Danas je na Facebook stranici ‘Hadž i Umra’ objavljen post o prizoru koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Naime, osam članova jedne porodice iz naše Bosne i Hercegovine ovih dana obavlja Umru.

Naa Dizdarević sa kćerkama: Hafizom, Iman i Nur, zetovima: Malikom Gazićem i Amarom Lila i unucima: Jusufom i Kerim Omarom, Allahovi su gosti, na Umri, koja će im inša-Allah ostati kao poseban ibadet i jedno od najljepših putovanja i ovodunjalučkih iskustava, prenosi Hanuma.ba.

  • Posebne pohvale za naša dva najmlađa mu’temira Jusufa, mlađeg od 2 godine i Kerim Omara mlađeg od 6 mjeseci, a slušali su hvala Allahu “kao veliki”. Nađa je nakon umre za sebe obavila i Umru za brata Nedžada, a Nur za njenog dajidžića, Omara, rahmetullahi alejhi. Allah njihovu umru učinio mebrur (obavljenom bez nedostataka) i počastio ih sa još puno hadževa i umri, u Njegovu zadovoljstvu! – navodi se u objavi ove stranice.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

WSJ: SAD PRIPREMA NOVU VOJNU PODRŠKU IZRAELU OD 1,3 MILIJARDE DOLARA

0
Američki list "Wall Street Journal (WSJ)" tvrdi da administracija Joea Bidena priprema novu prodaju oružja Izraelu u vrijednosti od blizu 1,3 milijarde dolara (1,22 milijardi eura).