DIVLJE SVINJE ZAMALO ZAKLALE PSA U MAKSIMIRU: DIVLJAČ OPASNOST ZA SVE GRAĐANE

Vijest da su dvije divlje svinje jutros u zagrebačkom Maksimiru napale i povrijedile psa, uznemirila je stanovnike tog dijela hrvatske prestonice, a iz Lovačkog saveza kažu da to nije novo, ali i da je teško rješivo.

Fotografiju povrijeđenog psa objavila je jedna Zagrepčanka na svom Facebook profilu.

  • Muž je vodio psa u šetnju, kao svako jutro. Nije se odvajao od glavne staze i nekih stotinak ili više metara od glavnog ulaza, gdje je staza prohodna i ima ljudi, pojavile su se dvije divlje svinje. Pas je potrčao prema jednoj, došla je druga i onda je nastao haos – izpričala je ona za zagrebački portal Index.

Na mjestu gdje je pas povrijeđen uvijek, kaže, ima puno ljudi i djece.

Riječ je, kaže, o nemačkom ovčaru teškom 45 kilograma. Ranu dugu sedam centimetara zašio mu je veterinar, a ona je na sedam millimetara od glavne arterije.

Sekretar Lovačkog saveza za Index je rekao da je pitanje vremena kada će se divljač slobodno kretati po Zrinjevcu.

Ivica Budor je rekao da su divlje svinje blizu Zagreba ogroman problem, ali lovci najčešće ne mogu ništa da preduzmu iz, kako je rekao, niza razloga.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PUTIN ODBACIO OPCIJU NAPADA NA EVROPU I POSLAO PORUKU NATO-U: JESMO...

0
Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je razgovor s vojnim pilotima te je još jednom govorio o odnosima Moskve sa Zapadom.