DJECO, UČITE ISTINU O SREBRENICI: I NJIHOV CVIJET JE OTIŠAO DANAS PUT POTOČARA

Mlađe generacije, one koje dolaze treba učiti, uvijek napominjati na genocid koji je počinjen u Srebrenici.

Često će to reći oni koji su prošli ratne strahote, ugledni političari, društvene ličnosti, roditelji koji danas odgajaju novu generaciju.

Hayat.ba

Niko, nikada ne smije zaboraviti Srebrenicu! Treba je pamtiti i opominjati! Da se više nikome, nikada ne ponovi…

Danas se u Vogošći zaustavila, pa put Srebrenice nastavila tužna kolona s tabutima 19 srebreničkih žrtava koje će 11. jula ove godine biti ukopane u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Hayat.ba

Brojni građani su izašli na ulicu kako bi ispratili kombije s posmrtnim ostacima, i tako odali počast žrtvama genocida iz 1995. godine, , kada su jedinice tadašnje VRS pod komandom haškog optuženika Ratka Mladića, u masovnim ubistvima na više lokacija na području Srebrenice, ubile više od osam hiljada Bošnjaka.

Hayat.ba
Hayat.ba

Sa roditeljima, nanama, dedama, prijateljima… došli su i najmlađi. Na kombije su postavili svoj cvijet koji je s tabutima posmrtnih ostataka otišao put Potočara.

Hayat.ba
Hayat.ba

Najmlađi, iako nisu bili ni rođeni kada je počinjen genocid u Srebrenici, znaju za njega, učili su, govorili su im…

Hayat.ba

Tako će i oni – sutra, svoje potomke napominjati za ono što njima njihovi sada govore.

Hayat.ba
Hayat.ba
Hayat.ba
Hayat.ba

Opominjat će na Srebrenicu, na počinjeni genocid, agresiju, na strahote koje su preživjeli Bošnjaci…

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PJEVAČICA SE POVUKLA U JEKU POPULARNOSTI: SAZNALA DA IMA NEIZLJEČIVU BOLEST

0
Pjevačica Ksenija Mijatović u jeku svoje popularnosti odlučila je da se povuče iz javnog života i promijeni profesiju, te je u 38 godini upisala fakultet.