DJED ALIJA UMRO OD TUGE ZA UNUKAMA NASTRADALIM U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Dvanaest dana nakon što su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Göteborgu poginule sestre Elma i Irma Ušto, jučer je u Sarajevu preminuo njihov djed Alija.

Upravo je Alija u razgovoru za Faktor 16. februara potvrdio smrt svojih unuka.

  • Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje – rekao nam je tada djed Alija.

Alija i unuke su bili nevjerovatno vezani, kažu nam članovi porodice.

  • One su znale doći avionom u Sarajevo samo da bi bile sa djedom. Nakon njihove tragične smrti Alija je bio beskrajno tužan. Umro je od tuge za svojom Elmom i Irmom – kažu nam članovi porodice Ušto.

Elma i Irma su kćerke Dženane i Midhata Ušte, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE