DJEVOJČICA IZ BIH PREŽIVJELA KOŠMAR: MONSTRUM POKUŠAO DA JE OBLJUBI

Monstrum Mile V. iz Kotor Varoša osuđen je juče u Okružnom sudu u Banjaluci na 5 godina zatvora zbog pokušaja obljube nad tada 12-ogodišnjom djevojčicom.

Ovaj monstruozni slučaj desio se prije godinu dana u Kotor Varošu, ali se, na sreću, djevojčica na vrijeme spasla i pobjegla kući.

Presudu je izrekao predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić, koji je rekao da osuđeni muškarac dužan platiti i sudske troškove u iznosu od 1.281 KM, a koji se odnose na vještačenja, paušal i troškove dolaska svjedoka na suđenje. Osim toga, dužan je i platiti advokata kojeg je dobio po službenoj dužnosti.

Zanimljivo je da se na izricanju presude juče nije pojavio osuđeni, kao ni postupajući tužilac, piše Srpskainfo.

Prijetnje

Prema presudi, Mile V. je 27. oktobra prošle godine u Ulici Knez Mihajlova u Kotor Varošu presreo djevojčicu (2006). On je znao da postoji velika nesrazmjera u godinama između njih, jer djevojčicu poznaje, pošto žive u blizini.

On ju je prvo upitao ko je momak sa kojim ju je vidio i zatim rekao da će sve reći njenim roditeljima, ako ne bude imala polni odnos s njim.

– Zatim joj je rekao da ode kući da se okupa i da dođe kod njega u apartmane gdje će imati polni odnos, “kao što je ranije imao s njenom rodicom”. Kada je djevojčica pokušala pobjeći on ju je uhvatio za rukav duksa i povukao prema sebi. U tom trenutku iz džepa joj je ispao mobilni telefon, koji se slupao – navodi se u presudi.

Borba

Djevojčica se rukama uhvatila za ogradu, kako je ne bi dalje odvukao. Međutim, on joj je prišao s leđa, stavio ruke na njeno tijelo i pokušao da je poljubi.

– Ona je stavila ruku na svoja usta i tako ga spriječila u namjeri. On joj zatim ponovio da dođe kod njega u apartman gdje će imati polni odnos ili će ispričati nešto ružno o njoj svima. Zaprijetio joj je i da ne smije nikom pričati o tome – precizirano je u optužnici.

Dalje se navodi da se djevojčica uspjela oteti i pobjeći kući i sve ispričati roditeljima, koji su cijeli slučaj prijavili policiji. Potom je Mile V. uhapšen.

Alkoholizam

Predsjednik sudskog vijeća rekao je da je zbog toga Mile V. osuđen na 5 godina zatvora, ali i da mu se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru poslije hapšenja.

Osim toga, izrečena mu je i presuda obaveznog liječenja od alkoholizma u instituciji.

– Vrijeme provedeno na liječenje u odgovarajućoj instituciji biće uračunato u dužinu zatvorske kazne – rekao je Jukić.

Zabrana prilaska

Sudija Branimir Jukić je prilikom izricanja presude rekao da je Mili V. izrečena kazna zabrane približavanja i komuniciranja sa žrtvom.

– Osuđenom je zabranjen svaki vid komunikacije sa žrtvom. Osim toga, ne smije joj prići na udaljenost manju od 50 metara, osim kad ulazi u svoju kuću, jer žive u blizini – istakao je Jukić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.