DJEVOJKA POMAGALA DVOJICI TINEJDŽERA DA SILUJU MALOLJETNICU (13): PRVO JE NAPILA, A POSLIJE SVEGA JE PRETUKLA

Osnovno javno tužilaštvo Strumica u Srbiji izdalo je Naredbu o sprovođenju istražnog postupka protiv 21-godišnje djevojke za koju postoji osnovana sumnja da je pomagala u izvršenju krivičnog djela – Silovanje djeteta mlađeg od 15 godina, shodno sa članom 188. stav 2. u vezi stava 1. KZ.

Za isti događaj, nadležni javni tužilac podnio je sudiji za djecu Osnovnog suda u Strumici Zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice dječaka (16) za koje postoji osnovana sumnja da su izvršila radnje koje su zakonom definisane kao krivično djelo – Silovanje djeteta koje još nije navršilo 15 godina.

Tokom proslave Nove godine u kući jedne od maloljetnica, osumnjičena je, svjesna zločina, pomogla dvojici tinedjžera rođenih 2007. godine uz upotrebu sile, da siluju djevojčicu rođenu 2010. godine. Osumnjičeni je prvo ohrabrio i opijao žrtvu, skinuo je u jednoj od prostorija, dozvolivši dvoje maloljetnika da siluju djevojčicu, koja se sve vrijeme opirala.

Nakon cijelog događaja, osumnjičeni je obukao žrtvu i počeo da je udara nogama i šamara u predjelu glave.

Nadležni javni tužilac podnio je sudiji za prethodni postupak prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenom. Prijedlog je prihvaćen i sudija je rješenjem odredio pritvor od 30 dana. Za dječake u sukobu sa zakonom biće predložena mjera u skladu sa članom 115. Zakona o pravosuđu za djecu – stavljanje pod nadzor Centra za socijalna pitanja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAEL NAPAO SIRIJU, POGINULO 38 LJUDI

0
U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanonske militantne skupine Hezbollah, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.