DOBILI SMO POBJEDNIKA!

Nakon 3 mjeseca treninga, odricanja, izazova 6 najboljih, najupornijih i najizdržljivijih takmičara došlo je do velikog finala Izgubi da bi dobio.

Iza nas je nikad neizvjesnija sezona, sezona koja je obilovala i svađama, ali i emocijama.

Borba za finale je bio veliki ulog za sve, a neizvjesnost ko će pobjediti je stvarala dodatnu napetost. Ipak, finale je donijelo mnogo uzbuđenja.

Finalisti su imali podršku svojih porodica, a neki od njih svoje najbliže nisu vidjeli po godinu dana. Mnogo emocija je bilo večeras, a na kraju dobili smo i pobjednika 2.sezone Izgubi da bi dobio.

Pobjednik je Adis Džomba, momak iz Sarajeva koji je još prije 3 mjeseca rekao da je došao u šou da pobjedi. Da pobjedi sebe, ali i druge. Imao je kontinuitet u cijelom toku takmičenja, ništa nije prepuštao slučaju i na kraju je i zasluženo slavio. U takmičenje je ušao sa 116,5 kg, a izašao lakši za 33,8 kg u procentima izgubi je 29% što ga je dovelo do pobjede.

  • Ovo je bila izuzetna godina, ostvario sam svoj san, ispunio svoja I očekivanja javnosti. Sretan sam, dobio sam novi izgled sa kojim sam prezadovoljan, putujem na Siciliju ne znam šta više da kažem. Veliku zahvalnost dugujem Hayat TV-u koji su sve ovo omogućili kao i svim trenerima u izazovu. Mučili su nas, ali smo I mi njih mučili, ali rezultat koji smo postigli je nevjerovatan. I to je najvažnije. Nikad ovo ne bih mogao sam – rekao nam je uzbuđeni Adis odmah nakon proglašenja pobjednika.

Drugoplasirana je Eldina Hadrović iz Olova koja je od početka imala simpatije javnosti. Nije željela skretati pažnju javnosti na sebe, ali je zato sebi dala obećanje da će doći do finala i da će potpuno promjeniti životne navike. Uspjela je u tome. Eldina je zablistala u finalnoj noći. U šou je ušla sa 107,5 kg za tri mjeseca izgubila je nevjerovatnih  29,7kg u procentima 27,6%

  • Ostvarila sam svoj san, vjerovala sam u sebe i uspjela sam. Hvala svima na podršci. Nikad više se neću vratiti na staro – rekla nam je Eldina Hadrović.

Treće mjesto osvojila je Branka Dukić iz Zvornika. Mnogo pažnje izazvala je tokom takmičenja. Nakon što je ispala zbog lose sedmice i plusa na vagi, Branka kao i ostali kandidati koji su napustili šou su dobili priliku za ponovno vaganje. Jedina je Branka pokazala da je održala obećanje i vratila se u daljnje takmičenje, a zatim i u finale. U finalnoj noći svi su ostali “bez riječi” kada su vidjeli kako Branka izgleda. Definitivno je zablistala na sceni u prekrasnoj kreaciji koju je sama osmislila. U šou je ušla sa 101,7 kg, a u finalu zablistala sa 26,6 kg manje u procentima je izgubila 26%

Odmah nakon finala Branka nam je istakla da je ovo njen novi početak i ne krije želju i mogućnost za ostankom u Sarajevu zbog mogućih poslovnih angažmana.

Hayat
  • Zaista sam sretna što sam uspjela, pokazali smo mnogima da najprije moramo voljeti sebe onakvi kakvi smo da bi smo se mijenjali. Zahvaljujem se produkciji Hayat TV, Dženi Zeničanin, trenericama, treneru I naravno našem Tariku Zolotiću. Uz ovakvu ekipu, uspjeh je zagarantovan – istakla je Branka.

Iako je pobjednik samo jedan, Mirsad Hota je kandidat koji je izgubio najviše kilograma čak 42. Mirsad Hota iz Olova je bio omiljen kod publike, ali i ostalih takmičara koji su mu pružali bezrezervnu podršku. Iako je u šou ušao kao najteži kandidat sa 164,3 kg iz takmičenja je izašao kao moralni pobjednik jer je izgubio 42 kg u procentima 25,5%

  • Nikad nisam ni pomislio da bih mogao doći do finala. S obzirom da sam bio najdeblji kandidat bilo je teško nositi se sa izazovima, trebalo mi je više vremena za adaptaciju. Ipak sretan sam zbog rezultata i danas sam novi čovjek. Ipak, ponavljam da je takmičenje trajalo duže ja bih pobjedio – rekao je samouvjereno Mirsad Hota.
Hayat

Sadina Islamagić zauzela je 5.mjesto sa izgubljenih 24,8 kg u procentima 25,4% Ova mlada majka kroz takmičenje nije krila emocije i pokazala je kako jedna majka koja pri tom ima dijete sa poteškoćama u razvoju može postići cilj ukoliko to jako želi.

  • Danas sam najsretnija jer sam dokazala sebi i drugima da je sve moguće ukoliko to želite. Ja sam željela promjeniti sebe, željela sam da se pogledam u ogledala i da budem ponosna na sebe I uspjela sam. Hvala svima na podršci. Osim kilograma koje sam izgubila i ne želim ih natrag kroz ovo takmičenje upoznala sam nove prijatelje i to je najveća vrijednost – rekla nam je Sadina.

Šesto mjesto u drugoj sezoni Izgubi da bi dobio osvojila je Alma Guberinić. Do ostvarenja svog sna išla je polako, iz emsiije u emisiju, nije se obazirala na, nekada, teške opaske ostalih takmičara. Vjerovala je u sebe i radila koliko je mogla. Na kraju je i uspjela. Uz podršku sinova došla je do svog cilja. Kroz takmičenje izgubila je 20,7 kg odnosno 19,1% ukupne tjelesne mase.

Na kraju 2.sezone otvaramo i treću. Ukoliko ste ovaj projekat prepoznali kao svoju posljednju priliku, prijavite se. Oslobodite se straha i vjerujte u sebe.

Prijave su otvorene za sve punoljetne osobe na mail: izgubidabidobio@hayat.ba

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE