DOBIO DRŽAVNU POMOĆ PROTIV KORONE PA SPISKAO NA JAHTU I AUTO

Četrdesetjednogodišnji stanovnik Washingtona je u okviru PPP programa (Paycheck Protection Program) za borbu protiv korona krize dobio 2,1 milion dolara.

Prilikom traženja pomoći Kenet Gogan nije prezao od falsifikovanja pojedinih dokumenata i lažiranja finansijskih izvještaja.

Kad je konačno primio novac, Gogan je odlučio da se počasti. Kupio je sebi luksuzni model iz Kije, Stinger za 46.000 dolara.

U odnosu na prethodne slučajeve gdje su pojedinci sredstva trošili na Lamborghinije, ovo zvuči još i skromno. Bar dok ne saznate na šta je otišao ostatak.

Naime, Gogan je sebi ispunio još jedan san i kupio jahtu. Prestižno plovilo Cruisers Yachts 338 CX od 33 stope platio je 300.000 USD, a onda je odlučio i da se preseli. Novu kuću platio je 1,13 miliona USD.

Pogađate, vlasti su mu zaplijenile svu novostečenu imovinu, a on je uhapšen. Trenutno čeka suđenje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UHAPŠEN INSTRUKTOR VOŽNJE: MUŠKARAC OSUMNJIČEN DA JE UDARIO ŽENU AUTOMOBILOM, PA...

0
Jedna osoba teže je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se danas u popodnevnim satima dogodila u ulici 31. drinske brigade ispred jednog trgovinskog objekta.