DOBRA VIJEST ZA KORISNIKE WHATSAPPA: NEĆETE VIŠE MORATI KUCATI PORUKE

Prema saznanjima sajta WABetaInfo, WhatsApp radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti da snime i objave audio poruke u okviru svog WhatsApp statusa.

Kada funkcija postane dostupna, aplikacija bi korisniku trebalo da dopusti da snimi glasovnu poruku, slično onome što je moguće u okviru razgovora. To bi moglo uključiti i ubacivanje postojećih audio fajlova, ali ovo još nije implementirano.

Glasovni snimci u okviru ažuriranja statusa bi se dijelili sa korisnikovim WhatsApp kontaktima, a koristila bi se ista podešavanja privatnosti kao i za fotografije i video fajlove i imali bi end-to-end enkripciju.

WhatsApp nije jedina aplikacija koja eksperimentiše sa glasovnim pričama (stories). Twitter je dugo testirao mogućnost objavljivanja glasovnih tvitova na iOS-u, a sada svi imaju tu opciju.

Pomenuta funkcija za WhatsApp je još uvijek u fazi razvoja i nije u funkciji čak ni za beta testere. Ukoliko bude objavljena, prvo će biti dostupna za testiranje, prije nego što postane šire implementirana, prenosi b92.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JOŠ JEDAN IZUZETNO JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN, IMA POVRIJEĐENIH

0
Najmanje devet osoba je povrijeđeno u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je kasno u srijedu pogodio široko područje zapadnog Japana, a nije bilo upozorenja na cunami.