DOBRE VIJESTI STIŽU IZ ITALIJE: PONOVO BILJEŽI PAD SMRTNIH SLUČAJEVA, ALI I NOVOZARAŽENIH

Prema podacima Civilne zaštite Italije, u posljednja 24 sata preminule su 602 osobe, a oporavilo se 1.695. Italija je ukupno do sada registrovala 162.488 osoba zaraženih koronavirusom.

Prema najnovijim podacima u posljednja 24 sata zabilježeno je 2.972 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja pad (-6%) broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježen 3.153 novi slučaj.

Do danas, u Italiji medicinsko osoblje je testiralo na koronavirus 1.073.689 (+26.779) osoba. U ovoj zemlji hospitalizirano je zbog koronavirusa ukupno 28.011 (-12) osoba, a na intenzivnoj njezi trenutno se nalazi 3.186 (-74) osoba.

Od posljedica koronavirusa u ovoj je državi do sada preminulo 21.067 ljudi, a oporavilo ih se 37.130

Italijanske vlasti su upozorile građane da se odupru porivu da izađu na ulice i uživaju u višim temperaturama, prenosi La Repubblica.

Pulmolog Mario Schiavina objasnio je kako ljudi ne trebaju misliti da pad brojeva predstavlja pobjedu nad koronavirusom, kao i da ih sunce ne treba zavarati: “Iako neki već žele planirati svoje godišnje odmore, preporučio bih im da još ne razmišljaju o takvim stvarima”.

Svoje obraćanje zaključio je kazavši da, čak i onda kada se broj zaraženih i preminulih svede na nulu, građani se ne trebaju previše opuštati i moraju nastaviti držati stvari pod kontrolom i pratiti određene mjere.

Još uvijek nije poznato da li će biti drugog vala, objasnio je, a sav dosadašnji trud i uspjesi mogu biti uništeni neopreznim ponašanjem građana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AMERIČKI GENERAL O NAPADU IZRAELA NA IRAN: IRANCI NEMAJU NAJSAVREMENIJU PROTIVRAKETNU...

0
Izraelski napad na iranski Isfahan za CNN komentarisao je penzionisani general-major američke armije Mark MacCarly, bivši zamjenik načelnika Generalštaba za komandu obuke i doktrinu kopnene vojske.