DODIK: RS ĆE INSISTIRAT DA IMA SVOG MINISTRA VANJSKIH POSLOVA U BIH, IMAMO DOGOVOR SA ČOVIĆEM

RS će insistirati da ima svog ministra vanjskih poslova u Bosni i Hercegovini, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

U emisiji Specijal na RTRS-u večeras su gostovali predsjednica RS-a Željka Cvijanović i član Predsjdništva BiH Milorad Dodik.

Preme preliminarnim podacima koje je CIK objavio, Cvijanović je na jučerašnjim izborima pobjedila u utrci za člana Predsjedništva BiH, dok je Dodik odnio pobjedu na izborima za predsjednika RS-a.

U emisiji Cvijanović i Dodik su ponovili svoje pobjede uprkos činjenici da PDP i dalje tvrdi da je Jelena Trivić pobjedila Milorada Dodika, ali da je rezultat u korist Dodika jer su pokradeni izbori.

Komentarišući mnogobrojne teme, Dodik je između ostalog rekao da će RS insitirari da ima svog ministra vanjskih poslova u Bosni i Hercegovini.

  • Razgovarali smo sa Draganom Čovićem da idemo zajedno sa HDZ-om na nivou BiH, i da ćemo se pratiti. Sada Hrvatima pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara, a nama pripada mjesto ministra vanjskih poslova, i već imamo dogovor sa Draganom Čovićem oko toga – dodao je Dodik.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE