DOK ŠLJIVE NE RODE: NAPRAVITE KNEDLE SA DŽEMOM NA OVAJ NAČIN

Knedle, umjesto šljivama ili marelicama, uvijek možete puniti džemom i uživati u njima tokom cijele godine.

SASTOJCI:

650 g krompira

600 g brašna

500 g pekmeza po želji

150 ml ulja

200 g prezle

70 g šećera

2 jaja

1 kašičica cimeta

PRIPREMA:

1. Krompir skuhajte i izgnječite pa ostavite da se ohladi.

2. Umiješajte brašno, jaja i 50 ml ulja.

3. Tijesto premijesite u štrucu pa režite na kriške.

4. U svaku stavite kašiku džema i zatvorite pa oblikujte u kuglicu.

5. Kuhajte u ključaloj vodi 15-ak minuta.

6. Na ulju popržite prezlu sa cimetom pa uvaljate knedle.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SENDVIČ SA SALAMOM ZA JUTARNJI OBROK KADA STE U ŽURBI

0
Sastojci: 4 kriške hljeba, 2 kašičice maslaca, 8 kriški salame, 4 lista zelene salate, 2 kriške sira, umak po želji (senf, majoneza).