ĐOKOVIĆ: SVE JE MOGUĆE, ALI ZASAD JE TAKO!

Novak Đoković ostaje otvoren za vakcinaciju protiv koronavirusa iako zasad prihvata da bi ga to, ako ne obavi, moglo spriječiti da igra tenis na mnogim turnirima ove sezone.

Svjetski broj 1 je u intervjuu za državnu televiziju Srbije rekao da nije isključiv te da je sve moguće. Đokovićevo odbijanje da se vakciniše dovelo je do njegove deportacije iz Australije uoči odbrane titule na Australian Openu. Ipak, on, kako kaže, i dalje osjeća istu ljubav prema toj zemlji.

  • Uvijek ću ga se sjećati po lijepim stvarima jer sam, ipak, mnogo nezaboravnih profesionalnih, teniskih, a i ličnih lijepih momenata doživio u toj zemlji. I nezavisno od ovoga što se dogodilo, ja nemam ništa protiv naroda Australije. Naprotiv. Imam veoma lijepu konekciju s ljubiteljima tenisa i sporta, i uopšte s narodom u Australiji. Sami rezultati su, jednostavno, dokaz kako se osjećam svaki put kada odem u Australiju. Naravno da je sve ovo što se izdešavalo bilo potpuno neočekivano. I naravno da je to teško zaboraviti, ali ja se, jednostavno, želim vratiti u Australiju u budućnosti, želim ponovo igrati na Rod Laver Areni, koja je ujedno i moj najuspješniji teren u karijeri. Dakle, ako se ne osjećam dobro na određenom mjestu, jednostavno je nemoguće da postižem rezultate kakve sam u prošlosti bilježio u Australiji, istakao je prvi teniser svijeta.

Đoković se nadao da će u Australiji osvojiti svoju 21. grand slam titulu. Međutim, Rafael Nadal je to uspio umjesto njega u maratonskom meču u pet setova s Danilom Medvedevom. Kako je kazao, želja za igrom je uvijek prisutna, ali neke stvari će odlučiti drugi.

  • Volio bih igrati na mnogo turnira, ali trenutno sam u takvoj situaciji da to ne zavisi od mene. Jednostavno zavisi od pravila određenih zemalja u kojima se održava turnir. U ovom trenutku znam da mogu igrati u Dubaiju. To je moj sljedeći izazov, prvi turnir ove sezone i prvi turnir od ove situacije u Australiji, tako da sam uzbuđen da se vratim na teren. Vrijedno treniram i naravno, imam veliku želju da nastupam, najviše na grand slamovima, pa i svim velikim turnirima ATP-kategorije, dodao je Đoković.

Đoković će se prvi put ove sezone takmičiti naredne sedmice na Dubai Duty Free Tennis Championshipu jer nije obavezan da bude vakcinisan kako bi nastupio na turniru. Ostatak njegovog kalendara ostaje neizvjestan. Kako je kazao, nije protiv vakcinacije i sve je moguće u budućnosti, ali zasad je njegova odluka takva kakva jeste.

  • Držim otvoren um, nisam isključiv. Sve je u životu moguće. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Ja sam trenutno odlučio da to ne uradim i moram snositi posljedice toga. Spreman sam. . . Kao što sam spreman priznati svaku grešku, tako sam i spreman snositi posljedice. To je odluka koju sam donio svjesno, savjesno, nezavisno i samostalno, i zaključio sam da je tako bolje za mene, poručio je teniser.

Kako trenutno stoje stvari, postoji mogućnost da će biti isključen s Otvorenog prvenstva Francuske u maju te da će Wimbledon biti njegov prvi veliki nastup još od US Opena 2021.

(Emir Habeš)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRIČA O PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI: ODRŽANA PROMOCIJA ALBUMA ‘O LJUDSKOJ...

0
U prisustvu mnogobrojnih prijatelja, medija večeras u Centru kulture i mladih Općine Centar održana je promocija muzičkog albuma “O ljudskoj sreći “ koji sadrži devet pjesama za koje je snimljeno devet animiranih video spotova.