DOLAZI DA KRITIKUJE BIDENA: DONALDA TRUMPA OČEKUJU SIMPATIZERI NA SKUPU U ARIZONI

Bivši američki predsjednik Donald Trump održat će skup u Arizoni, što će biti još jedna prigoda da pred simpatizerima kritizira nasljednika Joea Bidena i opetuje svoje nedokazane tvrdnje o prevari na predsjedničkim izborima 2020.

NAJAVIO DA ĆE “DOTAKNUTI MNOGE TEME”

Pošto je odustao od novinske konferencije koju je htio održati 6. januara, na prvu godišnjicu krvavog napada njegovih pristaša na američki Capitol, ovaj put će se naći pred dobronamjernom publikom.

“Mnoge teme ćemo dotaknuti”, rekao je u petak u saopćenju, najavivši da će ponoviti svoje, nikad dokazane, tvrdnje o velikoj prevari na predsjedničkim izborima u novembru 2020., ali i govoriti o Afganistanu, inflaciji i o “mnogim drugim” pitanjima.

  • Bit će puno svijeta i prenosit će se na televiziji. Vidimo se u subotu navečer! – rekao je na kraju.

Na skupu će sudjelovati Kari Lake, kandidatkinja za guvernera Arizone, kojoj je Donald Trump pružio potporu i koja je u jednoj prigodi rekla da ne bi potvrdila pobjedu Joea Bidena u toj važnoj saveznoj državi da je tada bila na guvernerskoj dužnosti.

Donald Trump je zadržao velik utjecaj u republikanskoj stranci.

PRVI SKUP NAKON OKTOBRA

Skup u Florenceu, gradiću jugoistočno od glavnog grada Phoenixa, bit će prvi nakon oktobra na kojemu se očekuje veći broj sudionika, što će biti stanoviti pokazatelj njegove popularnosti među republikanskim biračima.

Skup će se održati 24 sata nakon informacije da je veliki televizijski servis odustao od mreže naklonjene Trumpu One America News Network (OAN).

U više navrata Trump je savjetovao svojim pristašama da prate taj ultrakonzervativni kanal koji podržava teorije zavjere i nastoji konkurirati kanalu Fox News kako bi preuzeo birače desnice.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DENNIS GRATZ BI MOGAO BITI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE CENTAR? IZETBEGOVIĆ:...

0
Dennis Gratz (DF) bi mogao biti kandidat za načelnika općine Centar u Sarajevu, glasi informacija koja se sve češće spominje u javnosti kao opcija.