DOM NARODA FEDERALNOG PARLAMENTA USVOJIO BUDŽET FEDERACIJE BIH ZA 2022. GODINU

Dom naroda Parlamenta FBiH je, nakon duže rasprave, usvojio Budžet Federacije BiH, potvrdivši odluku Predstavničkog doma.

Budžet Federacije BiH za 2022. godinu iznosi rekordnih 5,6 milijardi KM i veći je za dva posto od Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu.

Za budžet je glasao 31 delegat, četiri su bila suzdržana, a 14 je bilo protiv.

Usvajanje Budžeta je bilo veoma važno iz razloga zato što je danas zadnji dan važenja Privremenog finansiranja FBiH, te bi bila onemogućena isplata sredstava svim budžetskim korisnicima, a među kojima su i penzioneri. Delegati su kritikovali činjenicu da im je kasno dostavljen Budžet.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ranije danas je kazao da će ovogodišnji budžet Federacije BiH doprinijeti u stabilizaciji ekonomije Federacije te pružiti zaštitu ranjivim kategorijama i stvoriti pretpostavke za ubrzani razvoj u budućnosti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE