DOMAĆI LIJEK POMAŽE PROTIV KAŠLJA: ČISTI PLUĆA, SMIRUJE I LIJEČI!

Ukoliko imate kašalj izazvan alergijom, pušenjem, virusom ili prehladom, ovo je paravi lijek za vas.

Osim što smiruje kašalj i tijelo čisti od sluzi, ovaj lijek će pomoći organizmu da se izbori sa infekcijom.

Evo šta kaže doktor Merkola sa klinike Mejo:

Kašalj se smatra akutnim ako traje manje od tri sedmice. Smatra se “hroničnim” ako traje duže od osam sedmica (kod dgece četiri sedmice).

Neki od uzroka akutnog kašlja uključuje:

drhtavica

grip

upalu pluća

veliki kašalj

Uobičajni uzročnici akutnog kašlja:

Alergije

Astma

Bronhitis

Gastroezofagealna refluksna bolest.

Ilustracija
  • Iako su razlozi za kašalj različiti, on ipak može pomoći da se tijelo riješi sluzi iz pluća i gornjih disajnih puteva. Ovo je jedan od zaštitnih mehanizama vašeg tijela dizajniranog da olakša disanje.

Umjesto apotekarskih lijekova isprobajte ovu domaću mješavinu koja uspješno pomaže u smirivanju kašlja:

Potrebno je:

2 zrele banane;

2 kašike domaćeg meda;

400 ml vode.

Priprema:

Prokuhajte vodu. Banane umutite i dodajte im vodu. Poklopite i ostavite da se ohladi pola sata. Dodajte med i izmješajte.

Uzimajte 100 ml lijeka četiri puta dnevno. Podgrijavajte ga prije svake upotrebe.

Ovaj lijek će smiriti kašalj i poboljšati san.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PSIHIJATRIJA U BANJOJ LUCI NEUSLOVNA: ODOBREN JE KREDIT OD 7,6 MILIONA...

0
Prostorije Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci godinama su neuslovne, smještene u starim i dotrajalim barakama u kojima je u januaru izbio požar.