DOMAĆI NAMAZ OD KOZIJEG SIRA I PEČENOG BIJELOG LUKA

Ovo morate probati.

Sastojci:

250 g svježeg kozijeg sira,

1 glavica bijelog luka,

2 grančice timijana,

so,

biber,

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Priprema:

1. Napravite confit od bijelog luka: razdvojite čehna i ogulite vanjsku opnu, ali ostavite čehna u njihovim košuljicama. Stavite bijeli luk u vatrostalnu posudu, posolite, pobiberite i dodajte grančicu timijana. Prelijte maslinovim uljem i stavite u rernu na 140 stepeni na četrdeset minuta.

2. Kada je bijeli luk sasvim mekan, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi u ulju. Ohlađenom bijelom luku izvadite meso iz košuljica i izmiješajte ga s kozjim sirom, malo listića svježeg timijana i malo maslinovog ulja u kojem se luk pekao. Posolite i pobiberite po ukusu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE