DOMAĆI SIRUP OD KOPRIVE: JAČA IMUNITET I OBNAVLJA CIJELO TIJELO

Kopriva je već počela da niče svuda. Vidjet ćete je po livadama, oko kuća, uz rijeke. Nađite čisto mjesto, daleko od saobraćaja i uberite vrhove mlade koprive.

Sastojci (osnovni recept): 1 litra prokuhane vode; 400 gr svježih, mladih listova koprive; 7 komada limuna; 800 gr smeđeg šećera; 5 supenih kašika livadskog meda

Priprema: Listove koprive dobro operite. U posudu sipajte vodu i 5 limuna koje ste prethodno isjekli. Poklopite posudu i ostavite da odstoji 24 sata. Sljedeći dan dobro izgnječite sve sastojke, pa procijedite. Dodajte šećer i svježe iscijeđen sok od preostala 2 limuna.

Zagrijte smjesu do vrenja i ostavite 5 minuta da vrije, uz neprestano miješanje. Ako primjetite pjenu, uklonite je s površine. Med stavite na kraju kada se smjesa ohladi.

Sipajte u steriliziranu flašu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NEDŽAD IZAŠAO IZ ZATVORA, PA NASTAVIO SA PREVARAMA: OSTANU I BEZ...

0
Po izlasku iz pritvora zbog prevara više stočara, poznati prevarant Nedžad Durmić (44) iz Gračanice opet se našao pod lupom policije zbog sumnje da je nastavio sa starom praksom i jednu osobu u Petrovu ponovo prevario za ovna i jagnje vrijedne oko 420 KM.