DOMAĆICE ČESTO KORISTE SUHI KVASAC, A NE ZNAJU KAKVU GREŠKU PRAVE: OVO MORATE DA DODATE KAKO BI SE BRŽE AKTIVIRAO

Naučite da koristite kvasac i napravit ćete savršeno tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina početnika u kuhinji imaju strah kada čuju da treba da umijese hljeb ili neko pecivo. Kada dobijaju recept od iskusnih kuharica, kao što su mame i nane, one obično kažu da su mjere odokativne. Nikada niste sigurni kad treba koji sastojak da se doda. Tijesto je u principu vrlo jednostavno za pripremu, ako ispratite sve korake, a posle je samo stvar prakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstarica otkriva odličan trik koji će vam pomoći da tijesto bude odlično. Naučite kako pravilno da koristite suhi kvasac. Ono što je neophodno na samom početku je da provjerite rok trajanja. Ako je istekao ili pred istek, bacite ga, jer kvasac mora da bude skroz svjež kako bi vam pecivo uspjelo iz prvog pokušaja.

Kvasac se uvek dodaje u toplu vodu, nemojte ključavu, jer ćete tako ubiti sva svojstva kvasca. I naravno, obavezno je da dodate kašičicu šećera, zato što on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, možete u kvasac da dodajte ostale sastojke.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE