Neispunjena očekivanja mogu se izbeći ovako:
1.Pretopli ili prehladni sastojci
Ova klasična greška događa se u mnogim kuhinjama. Ne piše bez razloga u receptu da maslac mora biti na sobnoj temperaturi. Naime, kod previsoke temperature je velika opasnost da se kolačići raspadnu. Izvadi sve sastojke iz frižidera – koji treba da budu na sobnoj temperaturi – oko pola sata prije početka pravljenja.
2. Premalo strpljenja za miješanje

Uvijek izdvojte dovoljno vremena za to, barem dok maslac ne bude svijetle boje ili ne nastane pjenasta tekstura. Ako prerano prestanete, može se dogoditi da ti kolačići budu pljosnati i tvrdi.
3. Izostavili ste so
Iskusni kuhari znaju sljedeće: prstohvat soli pojačava ukus slatkih sastojaka te ih čini intenzivnijima.
4. Koristi se previše brašna
Kako bi izbjegli da kolači budu suhi, nemojte ni kod valjanja i rezanja koristiti jako puno brašna.

5. Ne zagrije se pećnica i ne držite se vremena pečenja
Mišljenja su različita kad je riječ o zagrijavanju pećnice prije pečenja, ali to se ipak preporučuje. Slatki kolačići mogu jako brzo zagorjeti. Dakle, kod pečenja uvijek uzmite vremena da ih redovno možete nadgledati.