DOMAĆICE ŠIROM SVIJETA SU POLUDILE ZA OVIM RECEPTOM: SLATKIŠ DRAŽI OD SLADOLEDA!

Ako ste ljubitelj sladoleda, onda će vas ova osvježavajuća poslastica posebno oduševiti.

Kada su napolju visoke temperature pravo je vrijeme za osvježavajuće poslastice. Ovo je recept za sorbe sa različitim ukusima.

Prednost ovog ledenog slatkiša nije samo u tome što će vas osvježiti, nego se i pravi baš lako. Trebat će vam manje od 10 minuta. Ako vam se ovi ukusi ne dopadaju, uvijek možete da osmislite neki svoj, samo sirup uvijek koristite. 

Sorbe po ukusu može da stane rame uz rame sa sladoledom koliko je dobar. Ako isprobate saznat ćete zašto su milioni oduševljeni ovim receptom. 

Sastojci:

Za sirup:

  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje vode

Za sorbe od maline i manga:

  • 3 šolje smrznutog manga
  • 1 šolja smrznute maline
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Za sorbe od bobičastog voća:

  • 4 šolje smrznutog bobičastog voća
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Sorbe od krastavca i dinje: 

  • 3 šolje smrznute dinje 
  • 1 šolja smrznutog krastavca
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Sorbe od bosiljka i breskve: 

  • 4 šolje smrznute breskve
  • 2-3 lista bosiljka
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Za pinja kolada sorbe:

  • 4 šolje smrznutog ananasa
  • 1/4 šolje kokosovog mlijeka
  • 2-3 kašike sorbe sirupa
  • 1 limeta, kora i sok

Priprema:

  • Za sirup: U maloj tavi na srednjoj vatri pomiješajte šećer i vodu. Zagrijte smjesu, neprestano miješajući, dok se sav šećer ne otopi. Pustite da se sirup potpuno ohladi prije upotrebe.
    Za sorbe od maline i manga: Sipajte voće u blender i dodajte sirup. Kada dobijete kašastu smjesu gotovo je. Možete da servirate odmah ili da stavite u zamrzivač. 
    Za sorbe od bobičastog voća: Pomiješajte sastojke u blenderu dok ne dobijete kašastu smjesu. Služite odmah ili ostavite u zamrzivaču. 
    Sorbe od krastavca i dinje: Pomiješajte sjeckanu dinju i krastavac, dodajte sirup i napravite kašu u blenderu. Služite odmah ili držite u zamrzivaču. 
    Sorbe od bosiljka i breskve: Pomiješajte sastojke za sorbe i napravite kašu u blenderu. Služite odmah ili držite u zamrzivaču. 
    Za pina colada sorbe: Isti je postupak kao i za ostale. Sjedinite sastojke u blenderu dok ne dobijete kašasti smjesu. Služite odmah ili držite u frižideru. 

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DANAS U ŽIVINICAMA DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGIČNE SMRTI RUDARA

0
Na mjesnom mezarju jučer je obavljena dženaza i ukop rudara koji je poginuo u jami rudnika Đurđevik, dok je drugi rudar u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla sa teškim povredama.