DONIRALA BUBREG SVOM DEČKU, A ON JE PREVARIO I OSTAVIO SAMO 10 MJESECI KASNIJE

Colleen Le (30) iz Amerike je donirala bubreg muškarcu s kojim je izlazila, a postala je viralna na društvenim mrežama nakon što je otkrila da je prekinuo s njom samo nekoliko mjeseci nakon operacije.

Objasnila je da je njen dečko u to vrijeme trebao transplantaciju bubrega jer se borio s hroničnom bubrežnom bolešću zbog koje je trebao ići na dijalizu sa samo 17 godina.

Dobrovoljno je donirala jedan svoj bubreg nakon što je test pokazao da se podudaraju, no manje od godinu nakon operacije on ju je prevario, a potom je nekoliko mjeseci kasnije prekinuo s njom.

Zvijezda TikToka skupila je više od 2 miliona lajkova na svojim videima u kojima dijeli poražavajući slijed događaja, a mnogi je hvale što je spasila život svog bivšeg dečka i komentiraju da je on ne zaslužuje.

U jednom od svojih prvih videa, Colleen je otkrila da joj je bivši dečko rekao kako mu bubreg funkcionira sa manje od pet posto.

– Odlučila sam se testirati da vidim podudaramo li se jer nisam htjela gledati kako umire. Bila sam tako nervozna – rekla je Colleen.

Kada je saznala da se podudaraju, Colleen je nastavila s donacijom i oboje su se potpuno oporavili nakon uspješne transplantacije. Međutim, u naknadnom videu objasnila je da se njihov odnos ubrzo našao pod pritiskom.

Sedam mjeseci nakon zahvata njen je dečko tvrdio da ide na momačku večer u Vegas sa svojom crkvenom grupom za vikend.

Colleen je rekla da nije bila zabrinuta oko putovanja jer je on bio odani kršćanin i odlučila se usredotočiti na učenje za zadnje ispite. No, ubrzo je doživjela šok kada se njen dečko vratio kući i otkrio da ju je varao dok je bio odsutan.

– Mnogo svađa kasnije… Na kraju sam mu oprostila i dala mu drugu priliku – ispričala je.

Colleen je objasnila da je samo tri mjeseca kasnije prekinuo vezu s riječima: ‘Ako smo namijenjeni jedno drugome, Bog će nas na kraju ponovno spojiti’.

Nakon toga ju je blokirao na svim društvenim mrežama.

Nakon toga je odlučila svoje slomljeno srce olakšati putem objavljivanjem videa, a među njima se našao i onaj u kojem je rekla da ju je bivši dečko optužio da je donirala bubreg samo kako bi ‘ispala dobra’.

Isječci su dobili milione pregleda, a mnogi su osudili ponašanje Colleenina dečka nakon transplantacije bubrega.

U jednom od komentara piše: ‘Pitam se razumije li on ozbiljnost doniranja bubrega. Doslovno si žrtvovala svoj život za njega. Ti si jedna jako dobra duša’.

– Ne brini djevojko, on doslovno ne može živjeti bez tebe i s tim se mora nositi do kraja života – stoji u drugom.

– Nije te zaslužio niti je zaslužio bubreg koji si mu dala – pisalo je u trećem komentaru, dok je u zadnjem stajalo: ‘I dalje bi trebala biti ponosna na sebe, najveća je nagrada znati da ste spasili nečiji život’, piše Daily Mail.

Video pogledajte i OVDJE.

@colleeeniie Reply to @jenn.eunice I’m so sorry this took a long time! Let me know if you’re interested in part 2! #storytime #fyp #foryoupage #kidneydonor ♬ I am at ur moms house – Elizabeth Chetwynd

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.