DONOSIMO VAM PRIJEDLOG ZA RUČAK: PILETINA U UMAKU

Sastojci

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 500 ml pavlake za kuhanje
  • 1 kašiku senfa
  • 1 kocka za supu i
  • 1 dl vode ili temeljca od supe
  • malo suHog biljnog začina
  • malo bibera
  • 1 kašičica suHog peršuna
  • malo ulja

Priprema

Piletinu isjeći na šnite, začiniti i pobiberiti, zatim na malo ulja ispeći piletinu da malo porumeni sa svake strane. Kada se proprži piletina sa svake strane izvaditi je na tanjir.

Na ulju od pečenja piletine staviti kocku za supu i 1 dl vode ili ako nemate kocke za dadajte 1 dl temeljca od supe. Zatim dodajte pavlaku za kuhanje, 1 kašiku senfa i sve promješajte da se senf sjedini sa vrhnjem, a zatim dodajte 1 kašičicu suhog peršuna ili malo svježeg.

Promiješati i vratiti piletinu u umak. I kuhati u umaku još 5 minuta i gotovo.

Poslužite uz prilog po želji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE